foto5.jpg
foto6.jpg
foto12.jpg

Vergoedingen

 • Vergoedingen

  • Diabetische voet type 2 *

  Vanaf 1 april 2014 is alleen de Medisch pedicure gecontracteerd bij GHC .              

  Alleen Medisch noodzakelijke voetzorg vallen onder de GHC voorwaarden en betaald uw verzekering rechtstreeks aan de pedicure en hoeft u dus dit deel niet te betalen aan de pedicure.  

  Het Cosmetische deel van de voetzorg wordt niet vergoed !!

   (nagels knippen en voeten incrèmen/masseren ect) hiervoor zal u zelf een deel moeten betalen.

   

  • Reumatische voet 

  Ook kunnen sommige reuma-aandoeningen de pedicurebehandeling bij veel zorgverzekeraars declareren. (R.A)

  * Zorgprofiel

  Sinds 1 januari 2011 is het wettelijk vastgelegd dat in de basisverzekering alleen behandelingen van Zorgprofiel 2 /3 / en 4 voor vergoeding in aanmerking komen. Per 1 januari 2013 moet iedereen een indicatie hebben, willen ze in aanmerking blijven komen voor een vergoeding.

  Dit is het gevolg van wijzigingen in het zorgstelsel.

  De Zorgprofiel is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico’s de patiënt loopt op het mogelijk ontstaan van een ulcus (zweer) of meerdere ulcera.

  De classificatie loopt van klasse 2 t/m 4.  Deze classificatie  geeft een hoog risico aan (combinatie van sensibiliteitsverlies en perifeer vaatlijden of standsafwijkingen, een ulcus of amputatie in voorgeschiedenis).

  Bij een Zorgprofiel 0 en 1  wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.                            

  Bij een Zorgprofiel 2 en 3 valt wel onder de basisverzekering

                                  (U heeft recht op 6 behandelingen per jaar (2017) )

   

  Bij een zorgprofiel 4 wordt u doorverwezen naar de podotherapeut.

  Vaststellen Zorgprofiel

  Een classificatie vaststellen kan alleen nadat een screening is uitgevoerd volgens de vastgestelde ‘Richtlijn behandeling van voeten van personen met diabetes mellitus’.

  Wie is bevoegd een screening uit te voeren

  Een geldige screening kunt u laten uitvoeren bij de huisarts, diabetesverpleegkundige, praktijkondersteuner en de podotherapeut . Medische pedicure hebben screening als onderdeel in hun opleiding behaald ,maar bepaald niet de Zorgprofiel

  Zorgprofiel op uw kwitantie

  Op uw kwitantie moet, naast het type diabetes mellitus, de Zorgprofiel vermeldt worden. U dient dus een screening te laten uitvoeren. Komt u bij de diabetesverpleegkundige, huisarts, praktijkondersteuner of podotherapeut voor uw controles, vraag dan een verwijzing met de vastgestelde Zorgprofiel

top